• 0048 25 665 2548
  • info@nebankovni.eu

Voertuigregistratie

Voertuigregistratie is iets waar u niet lichtzinnig over moet denken. Wanneer u een auto gaat importeren, zelf exporteert of verkoopt avoertuigregisteran het buitenland krijg je te maken met het voertuigregister. Dit wordt per land geregeld en jij bent als koper of verkoper altijd zelf verantwoordelijk voor een goede afhandeling hiervan.

 

Auto importeren vanuit Polen naar Nederland

Wanneer u een auto importeert vanuit Polen dient u ervoor te zorgen dat de auto bij het RDW wordt gekeurd. Deze keuring is noodzakelijk voor het aanvragen van een RDW kenteken. Tevens moet u ervoor zorgen dat de auto in Polen uit het voertuigregister wordt gehaald. Indien u de auto laat importeren en vervoeren per transport vanuit Polen dan kunt u de auto wellicht in Polen al uit het register laten halen.

Indien de auto naar Nederland wordt gereden dan kan dit op Pools kenteken kun je geen gebruik maken van een uitvoerkenteken. Daar werkt de RDW niet aan mee. Dit zal u dus met het Poolse Ministerie van Verkeer moeten regelen. Realiseer u ook dat, indien u met een buitenlands kenteken / voertuig bij het RDW aankomt voor een keuring, dat zij het buitenlandse kenteken in beslag dienen te nemen. Nadat het kenteken is ingenomen mag u niet meer deelnemen aan het verkeer totdat het voertuig een Nederlands kenteken heeft. Stel dat u toch met de auto de weg op moet om de auto te laten keuren dan kunt u wel gebruik make van een eendagskenteken. Pas als de auto een NL kenteken heeft, deze APK gekeurd is en verzekerd is mag u de auto weer gebruiken.

Advies of hulp nodig? Wij helpen u uw auto te importeren naar Nederland.

Auto exporteren naar Polen

Wanneer u een auto wil exporteren naar Polen dan kunt is het belangrijk de auto af te melden bij de RDW en eventueel via een uitvoerkenteken naar het transport te brengen. Het is belangrijk dat u de gevrijwaard exporteert. Bewaar het RDW vrijwaringsbewijs goed zodat u kunt aantonen dat u de auto niet meer op uw naam hebt. Eenmaal in Polen dient de auto te worden aangemeld bij het Pools kentekenregister.

Advies of hulp nodig? Wij helpen u uw auto te exporteren naar Polen.

 

 

Voertuig natrekken op basis van voertuigregistratie

Voertuigregistratie is niet alleen belangrijk bij import, export en het op naam zetten van een voertuig, u kunt deze registratiedata ook gebruiken om het autoverleden na te trekken. Dit kunt u doen op basis van het auto kenteken en/of het chassisnummer van de auto. Het is verstandig om, zeker wanneer u een auto gaat kopen, deze te controleren. Middels de voertuiggegevens kunt u controleren of de kilometerstand van de auto correct is, of de auto goed is onderhouden, of de auto schade heeft gehad en hoe ernstig deze was en inzien hoe de eigenarenhistorie van de auto er uit ziet.

 

Internationale auto check