• 0048 25 665 2548
  • info@nebankovni.eu

Uitvoerkenteken aanvragen

Indien je een Nederlandse auto naar het buitenland wilt exporteren dan kunt u gebruik maken een uitvoerkenteken. Dit is een speciaal kenteken waarmee u, nadat u de auto heeft afgemeld bij het RDW, tijdelijk mag deelnemen aan het verkeer. Hoewel er nog steeds gesproken wordt over het uitvoerkenteken betreft dit tegenwoordig een kentekenbewijs voor uitvoer.

export platen

Waarom uitvoerkenteken aanvragen?

Omdat u, nadat het voertuig is afgemeld bij de RDW, niet meer met deze mag deelnemen aan het verkeer. Het uitvoerkenteken maakt het mogelijk om, nadat u de voertuigregistratie heeft afgemeld, met de auto aan het verkeer deel te nemen. Dit geldt alleen bij een geldige APK keuring en heeft als doel dat u de auto naar het transportpunt of de grens kunt brengen.

 

Hoe lang en waar is het uitvoerkenteken geldig? APK verplicht

Het uitvoerkenteken geldt alleen in Nederland en bij een geldige APK keuring. Nadat u de auto is afgemeld bij de RDW en het uitvoerkenteken is verstrekt mag de auto nog maximaal 14 dagen in Nederland aan het verkeer deelnemen.

Na verloop van het exportkenteken dient de auto op transport te zijn naar Polen, van de openbare weg te zijn en/of opnieuw op kenteken te worden gezet. Eenmaal in Polen dient de auto te worden aangemeld bij zarząd transportu miejskiego, waar de auto in Polen op kenteken/naam gesteld kan worden.