• 0048 25 665 2548
 • info@nebankovni.eu

RDW kenteken aanvragen

Wanneer u een voertuig heeft gekocht in Polen en u daarmee in Nederland wil gaan rondrijden moet u bij de RDW een Nederlands kenteken aanvragen. De RDW zal onderzoeken of de buitenlandse registratie van de auto kan worden overgenomen. Indien alle documenten in orde zijn en het voertuig niet gestolen blijkt te zijn, dan zou het in principe moeten lukken het voertuig op Nederlands kenteken te registreren.

RDW kenteken

Nederlands kenteken aanvragen

 1. Maak een afspraak voor keuring bij een RDW keuringsstation, kies of u de auto tevens APK wil laten keuren. Dit kunt u het beste online doen via de website van de RDW of telefonisch via het telefoonnummer 0900-0739 (10 cent per minuut).
 2. Het is belangrijk dat u het complete originele buitenlandse kentekenbewijs mee brengt. Tevens dient u voor de tenaamstelling de auto uw legitimatiebewijs mee te nemen.
 3. Indien van toepassing meebrengen:
  1. Certificaat van Overeenstemming (CvO)
  2. APK keuringsrapport
  3. Overige relevante voertuigdocumentatie.
 4. Op basis van deze documenten kan door het RDW worden bekeken of zij het voertuig op naam kunnen zetten.
 5. U meldt de auto aan bij de Belastingdienst onder de noemer Belastingdienst Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM). Hier kunt u direct uw wegenbelasting berekenen.
 6. Indien RDW en belastingdienst akkoord zijn en alle documenten in orde zijn ontvangt u binnen 5 werkdagen het Nederlands kentekenbewijs, de kentekenplaten moet u zelf laten maken bij een erkende kentekenplaat fabrikant.
 7. Heeft het RDW de APK keuring overgenomen vanaf het buitenlandse rapport dan blijft deze geldig. Anders zal u een nieuwe APK keuring moeten aanvragen.
 8. Let wel op, zorg ervoor dat u de APK goed geregeld heeft, want nadat u een NL kenteken heeft bent u verplicht een geldige APK keuring te hebben. Regelt u dit niet, dan krijgt u automatisch een boete toegezonden.

 

Kenteken aanvragen

Voorwaarden registratie voertuig RDW

 • U moet minimaal 18 jaar zijn en in bezit zijn van een geldig rijbewijs om een auto in te voeren.
 • Uw legitimatiebewijs moet geldig zijn.
 • U komt persoonlijk naar het RDW om de keuring en tenaamstelling te regelen.

 

Voorwaarden voertuig voor import

Bij invoer van een auto / voertuig vanuit een EU-lidstaat wordt niet gekeken naar de technische staat van het voertuig. Indien het voertuig overduidelijk in slechte staat is waarbij gevaar kan ontstaan voor de verkeersveiligheid mag de RDW het kenteken direct ongeldig verklaren.

Indien het voertuig uit een linksrijdend land wordt geimporteerd (niet het geval in Polen) moet de auto beoordeeld worden en voldoen aan de eisen voor rechts rijden.

APK keuringBuitenlandse APK overnemen

 • Kan alleen indien de APK keuring geldig is.
 • De APK keuring is gedaan in een EU lidstaat.
 • Het APK keuringsrapport moet uit hetzelfde land komen als waar het voertuig geregistreerd staat / stond.

 

Schadeauto invoeren

Indien u een schadeauto invoert wordt de schade bij het RDW opgenomen in de database. Deze informatie is op te vragen via de kenteken check. Schade in het buitenland is op te vragen via de chassischeck. De auto moet worden herstelt voordat de auto wordt gekeurd.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van de beoordeling.
 • Boordeling van minder dan 5 aspecten kost 27,00 euro
 • Boordeling van 5 tot 9 aspecten kost 55,00 euro
 • Identificatie licht voertuig kost 56,00 euro
 • Inschrijving van de auto in het RDW kentekenregister kost 39,00 euro
 • Tenaamstelling van de auto kost 9,91 euro
 • APK keuring kost 32,00 euro.