• 0048 25 665 2548
  • info@nebankovni.eu

Kenteken Check

In Nederland worden voertuigen bij de RDW op kenteken geregistreerd. Een kenteken in Nederland is voertuig gebonden, dus wanneer een voertuig van eigenaar wisselt binnen Nederland zal het kenteken niet veranderen. De historie van een auto is hierdoor goed te achterhalen omdat dit allemaal op kenteken geregistreerd wordt. Dit is anders dan in het buitenland waar in de meeste gevallen sprake is van een persoonsgebonden kenteken en het voertuig alleen op chassisnummer te volgen is.

Wilt u meer weten over een auto? Maak gebruik van de kentekencheck en kom alles te weten over de onderstaande punten.

Dagwaarde auto bepalen

Het kenteken geeft u inzicht in de dagwaarde van de auto. Deze waarde wordt door verzekeraars gebruikt om de premie te berekenen. Tevens krijgt u inzicht in de inruilwaarde van de auto, de handelswaarde en de occasionwaarde. Handig om te weten zodat u weet wat de auto op dit moment waard is. De kentekencheck geeft ook de cataloguswaarde weer, dit is de waarde van de auto toen deze nieuw was. Dit is vooral leuk om te weten en tevens een factor voor het berekenen van de autoverzekering.

dagwaarde auto

Kilometerstand controleren

Hoewel de Nederlandse overheid zich sterk inzet tegen voertuigfraude wordt er nog altijd gefraudeerd met kilometerstanden. Tellerstanden worden teruggedraaid om de afschrijving van de auto te verbergen en zo direct de waarde van de auto te verhogen. De enige manier om te controleren of er niet met de kilometerteller gesjoemeld is de kentekencheck voor tellerfraude.

kilometerstand controleren fraude

Eigenarenhistorie inzien

Het kenteken kan u vertellen hoeveel eigenaren een auto heeft gehad en hoe lang deze de auto in bezit hebben gehad.

eigenaren auto

Schadeverleden controleren

Handige bijkomstigheid is het inzicht in het schadeverleden. Alle auto’s die ernstige schade hebben geleden worden gearchiveerd op kenteken. Met de kentekencheck kunt u natrekken of een auto schade heeft gehad, waar deze schade zat en hoe ernstig de schade was. Enorm handig omdat er nogal wat gefraudeerd wordt met schadeauto’s.

schade-auto-import

Onderhoudshistorie opvragen

In Nederland wordt het onderhoud van elke auto opgeslagen in de RDW database. U kunt ook de onderhoudsboekjes raadplegen. Indien deze niet aanwezig zijn kunt u online controleren wanneer er onderhoud is gepleegd en wat er gedaan is.

Aankoopadvies

De kentekencheck vertelt u of de auto interessant is om te kopen of niet. Handig voor zowel koper als verkoper.